Szendvicspanel

Szendvicspanel

3.490 Ft4.190 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyenesen a gyártótól!
Egyedi igények szerint méretre vágás.
Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Paneleink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.
Szendvicspanelre rendelés telefonon történt egyeztetést követően lehetséges. Különböző színből, vastagságból, profilból választható.

Az árak színek szerint változnak.

3.490 Ft4.190 Ft

Kattintson a színekre az árakért!

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhető színek :
Kiválasztás törlése
Cikkszám: 3-1 Kategória:

További információk

Elérhető színek

Famintás dió, RAL1015 bézs, RAL1017 sárga, RAL2008 narancssárga, RAL3020 piros, RAL5003 sötét kék, RAL5008 kékes antracit, RAL5010 kék, RAL6003 zöld, RAL6018 világos zöld, RAL7016 antracit, RAL7035 világos szürke, RAL8012 vörösbarna, RAL9002 tört-fehér, RAL9002 tört-fehér 2, RAL9002 tört-fehér perforál, RAL9006 ezüst, RAL9006 ezüst perforált

Szendvicspanel

A szendvicspanel előre gyártott szerkezetének, egyszerű beépíthetőségének és nagyszerű hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően a tökéletes építőelem könnyű, középnehéz vagy akár nehézszerkezetes épületek kialakításra vagy hőszigetelésére, továbbá burkolásra, térelválasztásra, de belsőépítészeti megoldások kivitelezésére is kiválóan alkalmas.

Szendvicspanel gyártás

A szendvicspanel egy többrétegű – ahogyan az elnevezése is utal rá – szendvicsszerkezetű, előre gyártott elem, amely egy magból vagy töltetből és az azt két oldalról határoló és borító, úgynevezett fegyverzetből áll. A belső réteg, vagyis a mag, a szendvicspanel hőszigetelő és zajszigetelő rétege, amelyre a szendvicspanel gyártó cégek a szendvicspanel gyártása során többféle anyagot használnak, így az lehet poliizocianurát (PIR) hab, poliuretán (PUR) hab vagy kőzetgyapot (KGY). Ez utóbbinak sokkal jobb hangszigetelő tulajdonsága is van, mit a többinek. Ezt a réteget fogja közre két, általában acélból készült lap, a fegyverzet.

A szendvicspanel felhasználásának előnyei

Kis önsúlyának köszönhetően a szendvicspanel gyakorlatilag bármilyen, már meglévő szerkezeti elemhez egyszerűen és gyorsan rögzíthető, úgy, hogy annak teherbírási határát nem közelíti meg. Erős, stabil és megbízható szerkezetű. Az alapvetően strapabíró összetevőket a szendvicspanel gyártásakor innovatív ragasztási eljárással teszik a terheléssel szemben még ellenállóbbá. Tartós és időtálló, mivel a szendvicspanel gyártó cégek csakis teljes mértékben korrózióálló anyagokból állítják elő a paneleket. Mivel a szendvicspanel gyártó cégek előre- és a kívánt méretre gyártott paneleket állítanak elő, ezért kényelmesen és gyorsan beépíthetőek és szerelhetőek is, illetve a felszerelés során csupán minimális hulladék keletkezik. A többféle magvastagságnak köszönhetően könnyű kiválasztani a megfelelő hőszigeteléshez, illetve zajszigeteléshez éppen optimális szendvicspanelt. Változatos formájú és színű külső- és belső burkolatot lehet vele készíteni, így az egyik legjobb és egyben legesztétikusabb hőszigetelő megoldás. Korszerű, mivel a panelek előállítását a szendvicspanel gyártó cégek a legmodernebb technológiával végzik. A panelek típusonkénti bevizsgált tűzvédelmi besorolással is rendelkeznek a legnagyobb biztonság szem előtt tartásával. Kőzetgyapotos mag választása esetén a kiváló hőszigetelő tulajdonság mellé nagyszerű hangszigetelő tulajdonság is párosul. Energiahatékony, mivel a szendvicspanellel burkolt épületek sokkal kevesebb energiát használnak fel, mint a hagyományos burkolattal rendelkezőek köszönhetően a panelek igen alacsony hőkibocsátási tényezőjének. Számtalan kiegészítő elem választható hozzá, úgy, mint: rögzítő elemek, tömítő profilok, vagy élhajlított elemek, így számtalan beépíthetőségi és alakíthatósági megoldást lehet figyelembe venni.

A szendvicspanel felhasználása

A szendvicspanel elemek kiváló szerkezeti tulajdonságainak és esztétikai lehetőségeinek köszönhetően alkalmasak oldalfalak és tetők szigetelésére, épületek homlokzatának szigetelésére és vizuális kialakítására, térelválasztó elemként, válaszfalként, mennyezetként vagy egyéb belsőépítészeti megoldásokra, ipari és kereskedelmi épületek kivitelezésénél, csarnokok, hűtőházak, raktárak vagy egyéb élelmiszeripari egységek hőszigetelésére, mobilgarázs, kerítés, vagy melléképület építésére is.