Polikarbonát bevilágító

Polikarbonát bevilágító

3.300 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyedi igények szerint méretre vágás.
Egyenesen a gyártótól!

Méret: fix méterben van: 4000mm x 1075mm

Leírás: átlátszó, csak K35.207.1035 profilhoz

3.300 Ft

Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Lemezeink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.
Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Kategóriák: ,

Polikarbonát bevilágító lemez

Az átlátszó, polikarbonát lemez a trapéz-, cserepes-, és hullámlemez tetők fényáteresztő megoldása. Polikarbonát bevilágító lemez alkalmazásával az egyébként tökéletesen zárt és fényáteresztésre alkalmatlan lemeztetőkön keresztül természetes, matt fényt tudunk az épület belterébe juttatni.

A polikarbonát bevilágító lemez anyaga

Ahogy a neve is utal rá, ez a bevilágító lemez polikarbonát (PC) anyagú. Ez az átlátszó, jó optikai tulajdonságokkal rendelkező és könnyű anyag egy hőre lágyuló szerves műanyaggyanta. További tulajdonságai közé tartozik, hogy magas a mechanikai ellenállása és magas az UV állósága, így nagymértékben és sokáig ellen tud állni az olyan külső környezeti hatásoknak, mint a napfény, a csapadék vagy a szél által okozott mechanikai terhelés.

A polikarbonát bevilágító lemez felhasználása

A polikarbonát bevilágító egy korszerű bevilágítási megoldás. A lemez speciális illesztési rendszerrel rendelkezik, többlet alátét nélkül felszerelhető, így gyakorlatilag sem a tetőszerkezet megterhelésétől, sem pedig a beázás veszélyétől nem kell tartanunk. Egyszerűségének és könnyű beépíthetőségének köszönhetően ez az elem gyakorlatilag karbantartásmentes. Polikarbonát bevilágító lemez esetén két megoldásról beszélhetünk:

Az egyhéjú polikarbonát bevilágító keresztmetszete megegyezik a tetőfedésre felhasznált lemez profiljával. Mivel egy héjról beszélünk, ezért ennek a megoldásnak gyakorlatilag nincs hőszigetelő tulajdonsága, ellenben súlyánál fogva alkalmas tetőre, hosszirányba toldva, valamint falszerkezetekre való beépítésre.

A hőszigetelő polikarbonát bevilágító már több réteggel rendelkezik, így hőmegtartó tulajdonsága is van. Ebben az esetben a szendvicspanel külső fegyverzete, azaz burkolata készül átlátszó polikarbonát lemezből.