Category

Trapézlemez

Trapézlemez

Trapézlemez méretek széles választéka ➡️ Válogasson folyamatosan bővülő árukészletünkből! Igény szerint méretre vágjuk kiválasztott trapézlemezét!

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Trapézlemezek

A trapézlemez egy nagyon sokoldalúan felhasználható fém építőelem, elnevezését trapéz alakú keresztmetszetéről kapta. Anyagát tekintve általában 0,35 – 0,75 milliméter vastag, hidegen formázott acéllemez, amelyet az időjárásállóság és tartósság érdekében legtöbbször horgonyzanak, de előfordulnak műanyag, illetve vegyes bevonatos megoldások is. Attól függően, hogy beltérre vagy kültérre szeretnénk a lemezt vásárolni illetve beépíteni, a trapézlemez gyártók 12 – 25 mikrométer vastagságú védőborítással látják azokat el.

Trapézlemez méretek

A trapézlemez kiválasztásának egyik fő paramétere annak típusa, amelyet a trapézlemez gyártók egy „K ” betűvel és egy számmal jelölnek, ahol a szám a trapézlemez bordájának magassága milliméterben kifejezve. A T10 -as trapézlemez tehát 10  milliméteres bordamagassággal rendelkezik. A paletta itt is igen széles, a trapézlemez méretek K10- től-tól akár K35-ig -ig is terjedhetnek igény, illetve felhasználási területtől függően.

A trapézlemez tulajdonságai

A trapézlemezek felhasználása számos előnnyel jár. Költséghatékony, mert adott négyzetméterre vetítve sokkal olcsóbb tetőfedő vagy kerítésépítő anyag, így például egy trapézlemez kerítést sokkal kisebb anyagi ráfordítással lehet megépíteni, mintha azt hagyományos anyagokból tennénk. A trapézlemez méreteket a trapézlemez gyártótól igényünk szerint rendelhetjük meg, így beépítéskor, illetve azok átalakításakor sokkal kevesebb hulladék keletkezik, mint egyéb megoldások esetén. A trapézlemezek időtállóak. Hosszú élettartamuknak köszönhetően az elemek cseréjére sokkal nagyobb időközönként kell csupán sort keríteni. Beépítésük időhatékony, mivel azokat gyorsan és könnyedén lehet bármilyen felülethez, anyaghoz rögzíteni. Tömegük a megfelelő hagyományos tetőszerkezeti elemekhez képest jóval kisebb, így az elemek könnyen szállíthatóak, továbbá kevésbe terhelik meg a rögzítésére szolgáló szerkezetet, aminek következtében például tetőfedés esetén a tetőszerkezet élettartama megnő. Könnyű és masszív szerkezetének köszönhetően ideális napelemek vagy napkollektorok szerkezeti alapjául, így adott tetőméret esetén sokkal nagyobb felületen lehet napelemet vagy –kollektort elhelyezni.

A trapézlemezek anyaguknak és felületkezelésüknek köszönhetően kevésbé hajlamosak a szennyeződésre, illetve szennyeződés esetén sokkal könnyebben tisztíthatók, mint például az égetett cserép, a fa vagy a beton. Optimális esetben csupán az eső vagy olvadék hó is képes tisztán tartani a felületet. További, közvetett fontos tulajdonsága a trapézlemeznek, hogy környezetbarát, ezért teljes mértékben újrahasznosítható.

Trapézlemezből kerítés?

Igen, a trapézlemezt felhasználhatóságának gyakorlatilag csak a képzelet szab határt, amely a lakóházaktól kezdve az ipari létesítményeken át a mezőgazdasági épületekig terjed. Anyagvastagság, bordamagasság, bevonat, szín és táblanagyság tekintetében a trapézlemez gyártók igen nagy a variációs lehetőséget kínálnak. Szerelhetőségének egyszerűsége miatt bárki képes azt beépíteni, illetve rögzíteni, de a kívánt eredmény érdekében feltétlenül javasoljuk a szakember bevonását! Ezt a burkolóanyagot leggyakrabban tetőfedésre használják, de trapézlemez kerítést, és garázsajtót is építenek belőle, valamint tökéletesen alkalmas homlokzati egységként vagy oromfal burkolására, napelem és/vagy napkollektor szerkezeti alapjának, konténerépítésre, könnyűszerkezetes épületek és álmennyezet építésére, illetve belső térelválasztó elemként is.

Lépj velünk kapcsolatba!