Profiltömítő szivacs

Profiltömítő szivacs

500 Ft

Műszaki adatok, leírás

Méret: 1 db= 1m

Leírás: K10.80.1040, K18.75.840, Helbom K20.180.1060, K35.207.1035, K30.190.1100 profilokhoz

500 Ft

Kategóriák: ,

Profiltömítő szivacs

Az új tetőfelépítmény minősége és időtállósága a szakértelemtől és felhasznált anyagok minőségétől függ. Ha azt szeretnénk, hogy lemeztetőnk mindenben megfeleljen a gyártó által ígérteknek, akkor a trapézlemez szigeteléshez feltételül olyan anyagokat és kiegészítőket kell felhasználnunk, amelyekkel az biztosítható.

Profiltömítő szivacs trapéz-, cserepes-, hullámlemezhez

A trapézlemez szigeteléshez való tömítő szivacs az egyik ilyen kiegészítő. Ahogyan az elnevezés is utal rá, feladata a trapéz-, cserepes-, és hullámlemez tetőelemek beépítése után megmaradó profilhézagok időtálló és szakszerű lezárására. Alkalmas tehát alsó rögzítési pontok, kúpelem alatti rések, a tetőlemez és a gerincelem, a tetőlemez és a tetőléc, a tetőgerinc és az ereszcsomópont, az egyedi profilok, valamint egyéb nyitott és vágott felületek takarására, szigetelésére és tömítésére. A tömítő szivacs szakszerű elhelyezésével megakadályozhatjuk a por, a nedvesség és a porhó tetőszerkezet alá jutását, illetve, hogy rovarok vagy madarak építsenek oda fészket.

A profiltömítő szivacs anyaga

A trapézlemez szigetelésére legalkalmasabb anyag a zártcellás, habosított poliuretán (PU) tömítő szivacs. Az ilyen anyagú profiltömítő szivacs több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amely kimondottan alkalmassá teszi erre a feladatra. Könnyű, tehát a gyakorlatban egyáltalán nem terheli meg a tetőszerkezetet, profilra formált, így a lemeztető megfelelő felhelyezése esetén gyorsan beépíthető, könnyen formálható, így a tetőszerkezet esetleges deformációja vagy az egyedi profilalakzatok is könnyen követhetők maradnak, illetve tartós és időtálló.