Cserepeslemez

Cserepeslemez

3.590 Ft3.690 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyedi igények szerint méretre vágás.
Egyenesen a gyártótól!
Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Lemezeink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.

Az árak színek szerint változnak.

3.590 Ft3.690 Ft

Kattintson a színekre az árakért!

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhető színek :
Kiválasztás törlése
Cikkszám: csl Kategóriák: ,

További információk

Elérhető színek

Famintás dió, RAL1015 bézs, RAL1017 sárga, RAL2008 narancssárga, RAL3013 piros, RAL3020 piros, RAL5003 sötét kék, RAL5008 kékes antracit, RAL5010 kék, RAL6003 zöld, RAL6018 világos zöld, RAL6020 sötét zöld, RAL7016 antracit, RAL7035 világos szürke, RAL8004 téglavörös, RAL8012 vörösbarna, RAL8017 barna, RAL9002 tört-fehér, RAL9002 tört-fehér 2, RAL9002 tört-fehér perforál, RAL9005 fekete, RAL9006 ezüst, RAL9006 ezüst perforált

Cserepeslemez

A cserepeslemez tetőfedés a hagyományos tetőfedő anyagok kiváltására alkalmas modern megoldás, amely ötvözi az utóbbiak minden előnyös tulajdonságát mindamellett, hogy azok hátrányait teljes mértékben kiküszöböli. Anyagát tekintve a cserepeslemez általában 0,4 – 0,5 milliméter vastagságú hidegen hengerelt acélból készül. Ahogyan az elnevezése is utal rá, a cserepeslemez tetőfedésre gyártott elem. Mivel az időtállóság ebből a szempontból nagyon fontos kritérium, ezért a cserepeslemez mindkét oldala horganyzott – tehát cink alapú felületvédelemmel van ellátva -, illetve a további élettartam-növelés érdekében műanyag bevonattal is rendelkezik.

Cserepeslemez fajták

A cserepeslemez fajták használata hazánkban viszonylag új technológiának számít, azonban a hagyományos tetőfedési megoldások elöregedésével és időszerű cseréjével, illetve azok árának folyamatos növekedésével ez a megoldás is egyre nagyobb teret nyer. A cserepeslemez fajták között számos, a hagyományos égetett cserepekre emlékeztető fajtát is megtalálhatunk, ezért esztétikai szempontból is igen széles a paletta

A cserepeslemez tetőfedés előnyei

A különböző cserepeslemez fajták használata mellett számos érv szól. Költséghatékony, mivel adott felületre vetítve a cserepeslemez sokkal olcsóbb tetőfedési megoldás, mint a hagyományos technológiák. Időtálló, mivel többszörös korrózióvédelemmel van ellátva, így cseréjét is sokkal nagyobb időközönként kell megejteni, mint a hagyományos tetőfedő elemek esetén. Adott felületre vetítve akár tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőfedési elemek, így egyrészről a cserepeslemez felrakása nem terheli annyira az eredeti szerkezetet, ezáltal annak élettartama megnő, másrészről pedig új tetőszerkezet építésekor nincs szükség a hagyományos megoldásokhoz való masszív, nehéz és anyagigényes szerkezetre, ezért a cserepeslemez használta így megint csak költséghatékonyabb. A nagyobb, egybefüggő elemeknek köszönhetően a tetőszerkezet sokkal erősebb és merevebb lesz. Adott esetben az eredeti, még meglévő tetőszerkezetre és annak burkolatára is ráépíthető. Környezetbarát, mivel kívánt méretben rendelhető, így felépítéskor sokkal kevesebb hulladék keletkezik, valamint anyagának köszönhetően könnyen újrahasznosítható is. A cserepeslemez tetőfedés esztétikus is, mivel kinézetre teljesen megegyezik a hagyományos, cserepes tetőfedő megoldásokkal, illetve színének és mintájának gondos megválasztásával gyakorlatilag bármilyen épülettípushoz megfelel. A felületkezelésnek köszönhetően nehezen szennyeződik be, csupán a csapadék is elég a tisztántartásához, illetve szennyeződés esetén könnyedén tisztítható.

A cserepeslemez felrakása

Mivel ebben az esetben is lemezről van szó, ezért a cserepeslemez felrakása gyakorlatilag megegyezik a trapézlemez vagy a hullámlemez felrakásával. Előnyeinek köszönhetően a cserepeslemezeket gyakorlatilag bárhol fel lehet használni, ahol olcsó, gyors, könnyű és egyben esztétikus megoldásra van szükség, kezdve a lakóházaktól, az ipari és mezőgazdasági épületeken át a műemlék-jellegű épületekig és templomokig. Ezen felül költség- és Időhatékony is, mivel a cserepeslemez felrakása gyorsabb és kevesebb szakértelmet igényel, mint a hagyományos tetőfedési technológiák esetén, viszont a kívánt eredmény eléréséhez, szakember bevonását feltétlenül ajánljuk!