Omega profil

Omega profil

1.300 Ft1.500 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyedi igények szerint méretre vágás.
A famintás 1500 Ft+áfa/folyóméter, az összes többi szín 1300 Ft+áfa/folyóméter
Egyenesen a gyártótól!
Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Lemezeink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.

Az árak színek szerint változnak.

1.300 Ft1.500 Ft

Kattintson a színekre az árakért!

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhető színek :
Kiválasztás törlése
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

További információk

Elérhető színek

Famintás dió, RAL1015 bézs, RAL1017 sárga, RAL2008 narancssárga, RAL3020 piros, RAL5003 sötét kék, RAL5008 kékes antracit, RAL5010 kék, RAL6003 zöld, RAL6018 világos zöld, RAL7016 antracit, RAL7035 világos szürke, RAL8012 vörösbarna, RAL9002 tört-fehér, RAL9006 ezüst

Omega profil vásárlás

Az omega profil egy speciális befejező profil, gyakran és sok területen alkalmazott kiegészítő: az építőiparban, az belsőépítészetben, a világítástechnikában, az autóiparban vagy akár a vízvezeték-szerelésben egyaránt használják, különböző anyagokból és kialakításokkal előállítva. Készülhet szilikonból (ablakok tömítésére), gipszkartonból (csövek dobozolására), fából (lépcsőkorlát kapaszkodó kialakításához), de minden felhasználási terület más – más anyaghasználatot tehet szükségessé.

Miért előnyös az Omega profil használata?

Ha az építőipari felhasználást tekintjük, a leggyakrabban alkalmazott típus az acél vagy alu omega profil, amely két homlokzati panel közé helyezve alkalmas azok ragasztására vagy mechanikus rögzítésére, például álmennyezetek esetében. Emellett használható alumínium kompozit panelekhez is. Népszerű és hasznos megoldás, rendkívül jól ellenáll az időjárás viszontagságainak, kiemelkedő korrózióállóság jellemzi, ütés- és törésálló, nagy teherbíró képességgel rendelkezik. További előnye, hogy kifejezetten könnyen és gyorsan szerelhető, magas szintű szerkezeti stabilitást biztosít és remekül lezárhatók vele a szerkezeti elemek. Akár nagyobb tömegű vagy vastagabb homlokzati panelek is biztonságosan felszerelhetők segítségükkel.

Az Omega profilokat néha szokták kalap profiloknak is nevezni keresztmetszeti nézetük miatt, amely egy kalap karimájára hasonlít. Karbantartást egyáltalán nem igényelnek, ezért ideális választásnak tekinthetők, ha valamilyen hosszú élettartamú építészeti megoldásra van szükség. Előnye, hogy kétoldali rögzítési felülettel rendelkezik, amelynek köszönhetően a két egymás melletti panel együttesen rögzíthető – ez a tulajdonság nem csak a hőtágulás kezelése, a panelek egymástól való azonos távolsága és az esetleges szigetelőanyag egyszerűbb elhelyezése szempontjából előnyös. Ráadásul az omega profil gyorsabb, egyszerűbb és egyúttal olcsóbb szerelést tesz lehetővé, mintha két Z-profillal kellene megoldani a feladatot.

Hogyan rögzíthető az Omega profil?

A homlokzati panelek rögzítése történhet ragasztással, csavarozással vagy szegecseléssel is. Az ideális megoldás kiválasztásához minden esetben ismerni kell a rögzítendő panelek tulajdonságait, amelyekre vonatkozóan a gyártói utasításaiban vagy szerelési útmutatójában találhatunk hasznos információkat.

Miért éri meg az alu omega profil?

Omega profil vásárlás során széles választékkal találkozhatunk: ezeket az alumínium kiegészítőket különféle specifikációkkal, sokféle színben, eltérő vastagságban, méretben és felületkezeléssel gyártják, igazodva a felhasználási körülmények által megkövetelt tulajdonságokhoz. Általában 20, 30 és 50 milliméteres profilmagassággal rendelkeznek és az egyes darabok 0,5 és 2,4 6 méter közötti hosszban vásárolhatók meg.

A tömör alumíniumból készült omega profilok gyártása során egy speciális eljárásnak köszönhetően egy oxidos védőréteget hoznak létre a felületén. Ez az réteg biztosítja, hogy az alumínium profilok felülete ellenálló legyen a különböző környezeti hatások következtében fellépő korrózióval szemben, ami pozitívan befolyásolja az alépítmény élettartamát.