Trapézlemez csavar

Trapézlemez csavar

18 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyenesen a gyártótól!

Elérhető színek: piros, fehér, zöld, barna, ezüst, antracit, téglavörös, horganyzott

Leírás: Választható fa / fém / fűző csavar, attól függően, hogy mire lesz fogatva a lemez.
A színes 21 Ft/darab, a horganyzott 18 Ft/darab

18 Ft

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Kategóriák: ,

Trapézlemez csavar

Minden szerkezet csupán annyira erős, mint annak a leggyengébb eleme. Nincs ez másképp trapézlemezes tetőfedésnél sem, ahol a nagy teherbíró képesség és az időtállóság eleve a legfőbb prioritások közé tartozik. E megfontolások szem előtt tartásával a lemezeket rögzítő trapézlemez csavarokkal sem lehet kivételt tenni, mivel ezek a tetőszerkezet szilárdságának és rugalmasságának egyik legkritikusabb elemei.

A trapézlemez csavar ára

A trapézlemez csavarok árának mérlegelésekor feltétlenül vegyük figyelembe, hogy épületünk trapézlemez tetejének szakszerű, biztonságos és időtálló rögzítéséhez ezek a speciális trapézlemez csavarok az optimálisak, egyéb csavarválasztás esetén nem garantálható a tetőszerkezet hosszú távú időtállósága.

A trapézlemez csavar anyaga

A trapézlemez csavarok nagy szilárdságú szénacélból készülnek, amelyek a tartósság jegyében horganyzottak, azaz cinkbevonattal is ellátnak. Minden egyes trapézlemez csavar további részét képezi egy korrózióálló alumínium alátét és egy EPDM, szintetikus, vulkanizált műgumi tömítés, amely anyagának köszönhetően egyszersmind rugalmas, tömör szerkezetű, rendkívül jó hőmérséklettűrő, illetve UV- és időjárásálló képességgel rendelkezik. Szakszerű trapézlemez csavarozás esetén a gumitömítés kizárja a víz furatba, következésképp a trapézlemez alá és így a tetőszerkezetbe való jutását. Amennyiben szeretnénk, hogy a trapézlemez csavarok színben is passzoljanak az általunk választott trapézlemezekhez, a trapézlemez csavar választékban dekoratív festékbevonattal is megtalálhatjuk őket, amely egyébként azok időtállóságán is tovább javít.

A trapézlemez csavar felhasználása

A trapézlemez tető felépítése során a legfontosabb mozzanat a rögzítés. Trapézlemez csavarjaink választékában bármilyen rögzítéshez – így trapézlemez csavart fémhez (zártszelvény, szelemen, stb.), fához (tetőléc, párnafa, palló, stb.), vékonyfalú fémszerkezethez vagy másik lemezhez – valót meg lehet találni. A trapézlemez csavarozása egyszerű és gyors, mivel a csavarok önfúróak, ezért a rögzítés során nincs szükség előfúrásra, a sűrű menetnek köszönhetően behajtóval gyorsan lehet azokat rögzíteni. A trapézlemez csavaroknak kis tömegükhöz mérten nagy merevségük, így könnyen megbirkóznak a szél, hő és hó általi terheléssel, miközben az tömegük elhanyagolható mértékben járul hozzá a tetőszerkezet össztömegéhez.