Szegélylemez

Szegélylemez

1.300 Ft1.500 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyedi igények szerint méretre vágás.
A famintás 1500 Ft+áfa/folyóméter, az összes többi szín 1300 Ft+áfa/folyóméter
Egyenesen a gyártótól!
Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Lemezeink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.

Az árak színek szerint változnak.

1.300 Ft1.500 Ft

Kattintson a színekre az árakért!

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhető színek :
Kiválasztás törlése
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

További információk

Elérhető színek

Famintás dió, RAL1015 bézs, RAL1017 sárga, RAL2008 narancssárga, RAL3020 piros, RAL5003 sötét kék, RAL5008 kékes antracit, RAL5010 kék, RAL6003 zöld, RAL6018 világos zöld, RAL7016 antracit, RAL7035 világos szürke, RAL8012 vörösbarna, RAL9002 tört-fehér, RAL9006 ezüst

Szegélylemez típusok

A szegélylemez használata elengedhetetlen tetőrendszerek és ereszcsatorna-rendszerek kialakítása, kivitelezése során. Bár szerepük elsősorban nem kifejezetten esztétikai, azonban telepítést követően sok esetben valamennyire szemmel is láthatóak lehetnek, ezért nem árt a tetőhöz illő megjelenésben, például színben vagy árnyalatban harmonizáló darabot választani, ezáltal is impozánssá, rendezetté tenni ingatlanunk külső megjelenését, növelve annak esztétikai értékét. A legtöbb szegélylemez bitumenes zsindely-, cserép- vagy palatetők esetén egyaránt telepíthető.

Mi a szegélylemez feladata?

Egy tető szegélylemez kiválasztásakor sokkal nagyobb hangsúlyt kap az anyaghasználat, lényeges szempont, hogy csúcsminőségű alapanyagokból és a legmodernebb gyártási technológiák használata mellett készüljenek, képesek legyenek ellátni elsődleges feladatukat, a tető védelmét a különböző időjárási viszontagságokkal és környezeti hatásokkal szemben. A kontrollált vízelvezetés, valamint a tetőborítás beázás elleni védelem biztosítása minden tetőszerkezet kialakításának elmaradhatatlan lépése. Ezáltal tehetjük teljes mértékben biztonságossá otthonunkat a légtér felől érkező csapadékok következtében fellépő, nem kívánt beázásokkal és vízkárokkal szemben.

Miért fontos a szegélylemez felrakása?

A tető szakszerű lezárásával megelőzhető a bejutó csapadék, nedvesség okozta károk, amortizációk, korhadások és nem kívánt rothadások kialakulása, ezáltal pedig a szerkezet élettartamának növelése. Bár egyszerű és viszonylag olcsó kiegészítőről beszélünk, mégsem hanyagolható el a szegélylemez felrakása, és árát akár sokszorosan is képes lehet visszahozni, ugyanis alkalmazásának köszönhetően évekkel vagy akár évtizedekkel is késleltethető a tetőfelújítás szükségessége. A szegélylemezt az oromdeszkára kell felszerelni, a cserepeslemezek rögzítése előtt, jellemzően alumínium rögzítőcsapokkal.

Mi az eresz szegélylemez funkciója?

A szükséges szegélylemez típusok kiválasztása elsősorban attól függ, hogy a tető mely részein kívánjuk elhelyezni. A vízelvezető rendszerbe torkolló eresz szegélylemez az eresz szegélyezésekor szükséges kezdőelem, amelyet az alátétlemez alá kell felhelyzeni. Feladata a vízelvezetés, a csapadék bevezetése az ereszcsatornába, valamint általánosságban a tetődeszkázat védelme a nedvességgel szemben, hogy megakadályozható legyen az idő előtti korhadás, rothadás. Ebből kifolyólag az ereszszegélyt az eresz teljes hosszában szükséges szögeléssel rögzíteni, a vízorr 2-3 centiméteres túlnyúlásával, hogy a teljes tetőszerkezet esetében képes legyen biztosítani ezt a védelmet. 

A tető szegélylemez feladata

A fal és tető szegélylemezek hasonló funkciót látnak el, a tetődeszkázat oldalsó széle és a házfal mellett hivatott a csapadékvíz elvezetésére, míg a tetődeszkázat felső széléhez a lengőszegély lemezek alkalmazása szükséges, a kémény környékén pedig a kémény szegélylemezek látják el a csapadék elleni védelmet. 

Természetesen léteznek standardnak tekinthető színekben, méretekben és kialakításokban, azonban, mivel minden tetőszerkezet más és más lehet, nincsen akadálya igény esetén egyedi elképzelések szerinti darabok gyártásának sem.