U-profil

U-profil

1.300 Ft1.500 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyedi igények szerint méretre vágás.
A famintás 1500 Ft+áfa/folyóméter, az összes többi szín 1300 Ft+áfa/folyóméter
Egyenesen a gyártótól!
Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Lemezeink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.

Az árak színek szerint változnak.

1.300 Ft1.500 Ft

Kattintson a színekre az árakért!

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhető színek :
Kiválasztás törlése
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

További információk

Elérhető színek

Famintás dió, RAL1015 bézs, RAL1017 sárga, RAL2008 narancssárga, RAL3020 piros, RAL5003 sötét kék, RAL5008 kékes antracit, RAL5010 kék, RAL6003 zöld, RAL6018 világos zöld, RAL7016 antracit, RAL7035 világos szürke, RAL8012 vörösbarna, RAL9002 tört-fehér, RAL9006 ezüst

U-profil vásárlás

Az U-profil egy viszonylag egyszerű kialakítású kiegészítő, ennek ellenére mégis számos felhasználási területtel rendelkezhet. Nem csak az építőiparban használják, hanem előfordulhat a járműiparban, a híradástechnikában, a műszer- és bútoriparban egyaránt. Egy ingatlan kapcsán is több területen találkozhatunk vele, kapuk, kerítések vagy nyílászárók segédelemeként, de ugyanígy hasznos tartozék tolóajtók és tolókapuk kialakításához is. Az úgynevezett szabványos profilok közé tartozik és nagyobb keresztirányú stabilitást biztosít, mint az L- vagy a lapos profil. Éppen ezért, gyakorlatilag minden oldalról egyformán terhelhető, könnyen szállítható, szerelhető és telepíthető.

Hol használható az U-profil?

Nem csak kültéren, hanem a belső építészetben is hasznos szolgálatot tehet az U-profil.  A különböző színekben, árnyalatokban is elérhető darabok akár remek dekorációs elemek is lehetnek, használhatók szegélylécként, falszél-védőként vagy válaszfalak alkotórészeként, de elhelyezhetők zuhanykabinokban, üvegfalakon is, ahol hatékony megoldást jelenthetnek a különböző sérülésekkel, karcolásokkal, lepattogzásokkal szemben. Emellett egy kis kreativitással másféleképpen is hasznosíthatjuk ezt a kiegészítőt: nem szokatlan jelenség, amikor LED világítást alakítanak ki az U-profil segítségével. Ez aztán kerülhet falakra vagy bútorokra egyaránt, hangulatosan megvilágítva az adott területet. Amellett, hogy remekül elhelyezhetők benne a LED szalagok, egy alumíniumból készült darab még a szalagok hűtését is képes biztosítani.

Műanyag vagy acél u-profil?

Anyaghasználatukat tekintve a leggyakoribb megoldásoknak a műanyag és az acél u-profilok tekinthetőek – mi magunk ez utóbbit szoktuk ügyfeleinknek ajánlani, de természetesen minden esetben más lehet az ideális megoldás, így egy U-profil vásárlás során figyelembe kell venni a kívánt felhasználási területet, a rájuk ható terhelést vagy esztétikai megfontolásokat egyaránt. Ezek függvényében változhatnak a szükséges U-profil olyan tulajdonságai is, mint keménysége vagy korrózióállósága. Telephelyünk acél U-profilt forgalmazunk.

Egyenlő, illetve egyenlőtlen szárú kivitelben egyaránt elérhetők. Emellett természetesen rozsdamentes acélból, nemesacélból készült darabok is léteznek, bizonyos helyzetekben pedig akár fából, betonból vagy cserépből készült darabokkal is találkozhatunk, amelyeket az erre alkalmas felhasználási körülmények közé érdemes választani.

Milyen u-profil méretek léteznek?

Az U profil méretek kapcsán beszélhetünk egyfelől anyagvastagságról, másfelől pedig magának a kiegészítőnek a hosszáról. Az elérhető anyagvastagságok jellemzően 0.4;   0.5,   0.6;   0.75    és milliméter körül alakulnak, hosszúságukat tekintve pedig a standard U-profil méreteknek az 1000, 1250, 1500, 2000 és 2400  milliméteres értékek tekinthetők. Természetesen lehetséges ezek méretre vágása, amelyet igény szerint elvégzünk, hiszen nem egy egyszerű feladat, a lapos lemezekkel összehasonlítva akár még kihívást is jelenthet bizonyos helyzetekben. A legnagyobb pontosság elérése érdekében ezeknek a tartozékoknak az egyszerű fűrészelése sok esetben nem feltétlen az ideális megoldás.