Párkánylemez

Párkánylemez

1.300 Ft1.500 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyedi igények szerint méretre vágás.
A famintás 1500 Ft+áfa/folyóméter, az összes többi szín 1300 Ft+áfa/folyóméter
Egyenesen a gyártótól!
Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Lemezeink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.

Az árak színek szerint változnak.

1.300 Ft1.500 Ft

Kattintson a színekre az árakért!

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhető színek :
Kiválasztás törlése
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

További információk

Elérhető színek

Famintás dió, RAL1015 bézs, RAL1017 sárga, RAL2008 narancssárga, RAL3020 piros, RAL5003 sötét kék, RAL5008 kékes antracit, RAL5010 kék, RAL6003 zöld, RAL6018 világos zöld, RAL7016 antracit, RAL7035 világos szürke, RAL8012 vörösbarna, RAL9002 tört-fehér, RAL9006 ezüst

Párkánylemez választék

A párkánylemez elengedhetetlen kelléke valamennyi ablaknak, mégis talán az utolsó dolgok egyike, amelyre egy lakásfelújítás vagy építkezés során egy nem szakavatott személy gondolna. Ennek a hasznos kiegészítőnek az ablak külső peremére történő felhelyezése jelenti a nyílászáró beszerelésének utolsó lépését. Egyszerű, viszonylag olcsó kiegészítő, mégis nagyon fontos feladatot lát ingatlanunk állagának megóvásában: használatával a lehető legmesszebb tudjuk elvezetni az esővizet és más csapadékokat a fal síkjától, védve ezzel a külső falazatot az elázás káros hatásaitól.

Miért éri meg a horganyzott párkánylemezt választani?

Az anyaghasználatot tekintve viszonylag széles a felhozatal, gránitból vagy műanyagból készült típusok egyaránt elérhetők. Kifejezetten népszerű megoldásnak számít a horganyzott párkánylemez is, nem csak jó ár – érték arányának, hanem letisztult megjelenésének és praktikusságának   köszönhetően is. Egy speciális eljárás keretében az acél alapanyagot először cinkkel vonják be, majd erre kerül egy úgynevezett passzivált réteg, amely szerepe a cink réteg védelme. A két réteg együttese pedig hatékony védelmet nyújt a korrózió ellen, és kiváló ellenálló képességgel ruházza fel a párkánylemezt a környezeti hatásokkal szemben. 

Milyen feladatokat lát el a párkánylemez?

Egy rövid utánajárást követően hamar szembesülhetünk azzal, hogy milyen széles párkánylemez választék érhető el nem csak az anyaghasználatot, hanem a stílust, megjelenést, kialakítást tekintve is. Ennek a kiegészítőnek amellett, hogy funkcióját kifogástalanul kell ellátnia, esztétikai vagy praktikussági szempontoknak is meg kell felelnie.

Esztétikai szempontból fontos tartozéka az ablakoknak, hiszen kívülről szemlélve a párkánylemezzel lesz teljes a kép, ez adja meg a nyílászáró lezárását. Érdemes az ingatlan stílusához illő darabot választani, amely összhangban áll a homlokzattal, a tetővel, az ereszekkel vagy a többi nyílászáróval. Nem csak a kész megoldások közül lehet választani: mivel sokszor nincs két egyforma kialakítású ablak, így természetesen lehetőség van akár egyedi alakzatú kivitelben, igény szerinti méretre hajlítással is elkészíttetni a párkánylemezt.

Fő funkciója, a csapadékvíz elvezetése mellett komoly feladatokat nem kell ellátnia ennek a kiegészítőnek, azonban adott esetben alkalmas lehet például cserepes virágok elhelyezésére, ezzel is tovább növelve az ingatlan esztétikai értékét.

Minőségi megoldást jelent a Lindab párkánylemez

Nem csak anyaghasználat vagy megjelenés, hanem gyártók és minőség szerint is különbséget tehetünk közöttük: ügyfeleinknek a Lindab párkánylemez választását szoktuk javasolni, hiszen egy megbízható gyártó jól bevált terméke, amely remek minősége mellett jó ár – érték arányával is képes kitűnni a felhozatalból. 

A párkánylemez és más díszítő elemek költségei egy teljes beruházással összehasonlítva igazán csekély mértékűnek számítanak, viszont általában hosszú évekre, akár évtizedekre szóló megoldást kell, hogy jelentsenek. Éppen ezért nem érdemes félvárról venni kiválasztásukat és érdemes odafigyelni az ilyen apró részletekre, hiszen egy jól megválasztott párkánylemezzel remekül javíthatjuk ingatlanunk megjelenését.