Hullámlemez

Hullámlemez

2.390 Ft3.790 Ft

Műszaki adatok, leírás

Egyedi igények szerint méretre vágás.
Egyenesen a gyártótól!
Szállítást az ország egész területén vállalunk, kedvező szállítási díjjal. Lemezeink ingyen átvehetőek az ország 5 pontján elhelyezkedő telephelyeink egyikén.

Az árak színek szerint változnak.

2.390 Ft3.790 Ft

Kattintson a színekre az árakért!

Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhető színek :
Kiválasztás törlése
Cikkszám: hullam2 Kategóriák: ,

További információk

Elérhető színek

Famintás dió, RAL1015 bézs, RAL1017 sárga, RAL2008 narancssárga, RAL3013 piros, RAL3020 piros, RAL5003 sötét kék, RAL5008 kékes antracit, RAL5010 kék, RAL6003 zöld, RAL6018 világos zöld, RAL6020 sötét zöld, RAL7016, RAL7016 antracit, RAL7035 világos szürke, RAL8004 téglavörös, RAL8012 vörösbarna, RAL8017 barna, RAL9002 tört-fehér, RAL9002 tört-fehér 2, RAL9002 tört-fehér 3, RAL9002 tört-fehér perforál, RAL9005 fekete, RAL9006 ezüst, RAL9006 ezüst perforált

Hullámlemez

A hullámlemez, szinuszlemez vagy szinuszos trapézlemez a hagyományos trapézlemez egyik fajtája, de annál sokkal lágyabb megjelenésű. Profiljára a trapézlemez határozott éleivel szemben a hullámforma jellemző, innen ered a szinusz – azaz hajlat, hullám – elnevezés is. A hullámlemez általában 0,4 – 0,75  milliméter vastagságú horganyzott, tehát cinkkel felületkezelt acéllemezből készül, amelynek egyik oldalát műanyag bevonattal is ellátják a jobb időjárás elleni védelem érdekében. Méretválasztásnál figyelembe kell venni az úgynevezett „S” vagy „SIN” számot, ahol a betű a szinuszt, azaz a hullámot jelenti, az utána következő szám pedig a hullámprofil magasságát milliméterben kifejezve. Az S18-as hullámlemez tehát 18 milliméteres hullámprofil magassággal rendelkezik.

A bitumenes és a műanyag hullámlemez

A már említett fém hullámlemez mellett természetesen létezik műanyag hullámlemez, illetve bitumenes hullámlemez is, attól függően, hogy mi a hullámlemez elsődleges felhasználási területe. A poliészter vagy műanyag hullámlemez legfőbb előnye, hogy a változatok közül az elérhető legolcsóbb választás, illetve egyben súlyra a legkönnyebb is, tehát ha a tetőszerkezet kivitelezése során ezek prioritások, akkor a műanyag hullámlemez a megfelelő választás. A bitumenes hullámlemez szintén egy gazdaságos és tartós tetőfedési megoldás, amely nagyon könnyen alakítható is. A modern bitumenes hullámlemezeket már formaldehid-mentesen állítják elő, így mára már környezetbarátok is.

A hullámlemez tető tulajdonságai

A különféle hullámlemez tetőkkel burkolnak ipari, mezőgazdasági és lakóépületeket is, illetve további fontos felhasználási területe a régi elavult palatetők kiváltása. A hagyományos hullámpala az egészségre rendkívül káros azbesztet tartalmaz, amelynek a pora nemcsak a palatető bontásakor, de a folyamatos elöregedéskor is a levegőbe kerül, így károsítva a környezetében élők tüdejét. Ez még napjainkban is több millió épületet érint. A hullámlemez tető, legyen szó acél hullámlemezről, műanyag hullámlemezről vagy bitumenes hullámlemezről, tökéletes helyettesítője a hullámpala tetőnek, mivel könnyebb, esztétikusabb és az egészségre egyáltalán nem káros. 

A hullámlemez tető előnyei közt szerepel, hogy költséghatékony, mivel sokkal olcsóbb megoldást kínál például tetőfedésre, mint ha azt hagyományos, mostanra már drágább anyagokkal végeznénk el. A hullámlemez felületkezelésének köszönhetően időtálló és időjárásálló. Felülete nehezen szennyeződik, illetve szennyeződés esetén a hullámlemez tető könnyen tisztítható. Önhordó szerkezetének köszönhetően bármilyen felületre könnyen felszerelhető, relatíve elhanyagolható súlya miatt nem terheli úgy meg az alapjául szolgáló szerkezetet, mint a hagyományos elemek, így megnöveli annak élettartamát. Környezetbarát, mivel anyaga teljes mértékben újrahasznosítható, és mivel a kívánt méretben rendelhető, ezért beépítésekor sokkal kevesebb hulladék keletkezik, mint a hagyományos megoldások esetében. A hullámlemez környezetbarát is, mivel anyagát, funkcióját és megjelenését tekintve tökéletesen alkalmas az egészségre igencsak ártalmas, azbeszttartalmú pala kiváltására.

A hullámlemez felhasználása

A hullámlemez felhasználását tekintve megegyezik a trapézlemezzel, viszont mivel annál egy esztétikusabb kivitelről beszélünk, ezért ahol az esztétikum is fontos tényező, ott trapézlemez tető helyett inkább a hullámlemez tetőt választják. A hullámlemez alkalmas vízszintes, függőleges vagy keresztirányú burkolásra is. Változatos profilmagasságának, a rendelhető színeknek és a könnyű és egyszerű alakíthatóságnak köszönhetően nagyon sokféle módon variálható. A hullámlemez használata költség- és időhatékony megoldás, mivel felszerelése nem igényel nagy szaktudást, így feltétlenül szakemberre sincs hozzá szükség, azonban a kívánt végeredmény eléréséhez feltétlenül javasoljuk annak bevonását! Előnyei figyelembevételével a hullámlemez alkalmas tetőfedésre és kimondottan a klasszikus hullámpala kiváltására, homlokzatburkolásra, belső falburkolatok készítésére, kerítésépítésre, garázsajtónak, melléképületek fal- vagy burkolóanyagának.